Schimmel-vhs-videoband

Kunnen de beelden van een videoband verloren gaan?

Ja dat kan! Diverse type videobanden kunnen na verloop van tijd kwaliteit of zelfs het complete beeld verliezen. Dit heeft met name te maken in welke omstandigheden de videobanden bewaard zijn gebleven.

Zonlicht
Bewaar oude VHS, VHS-C, Video8, MiniDV of Hi8 videobanden nooit in direct zonlicht. Door direct zonlicht vervagen de beelden of kan het lint van de videobanden uitdrogen. Mocht het lint van de videoband door zonlicht beschadigd zijn dan is hier vaak niks meer aan te doen. Zorg er dus voor dat je je videobanden altijd op een droge donkere plek bewaard om zo lang mogelijk de kwaliteit te behouden.

Schimmel
Bewaar daarnaast videobanden ook nooit op een vochtige plek zoals een schuur. Als de omgeving van de videobanden vochtig is kan er schimmel ontstaan op het lint waardoor de videoband niet goed meer af te spelen valt. Soms is een videoband met schimmel nog te redden door op een speciale manier het lint van de band te reinigen. Heb je videobanden met schimmel op het lint? Neem dan contact op en vraag naar de mogelijkheden om deze te reinigen en te digitaliseren.

Voorkom dus dat de beelden van vroeger verloren gaan en laat je oude VHS, VHS-C, Video8, MiniDV en Hi8 videobanden op tijd digitaliseren. Dit kan goedkoop, veilig en snel bij Video-expert.nl in Amsterdam Oud-west.