Wat kost het om videobanden te digitaliseren?

Kosten van het digitaliseren van videobanden

Tegenwoordig worden videobanden nauwelijks meer gebruikt en wordt het lastiger om de beelden van vroeg terug te kijken. Wel staan al die mooie herinneringen nog opgeslagen op bijvoorbeeld VHS, Hi8 of miniDV videobanden. Vanwege deze verschuiving naar digitale bestanden is het van belang om uw analoge beelden om te zetten naar bijvoorbeeld .mp4 bestanden. Dit proces kan je eventueel zelf doen, maar ook laten doen door een gespecialiseerd bedrijf. Maar bij deze laatste optie rijst natuurlijk de vraag: wat kost het eigenlijk om deze oude videobanden te digitaliseren?

Bij Video Expert worden VHS, VHS-C, S-VHC, Hi8, Digital8, Video8 OF MiniDV videobanden omgezet naar een digitaal videobestand om terug te kijken op de computer. De kosten voor het digitaliseren van de videobanden worden bepaald door het aantal videobanden die omgezet dienen te worden. De prijs is gelijk voor alle type videobanden aangezien het digitalisatie proces vergelijkbaar is.

Kosten van het digitaliseren van videobanden

Het digitaliseren van videobanden is een proces dat niet alleen tijd en kennis vergt, maar ook de aanschaf van specifieke hardware vereist. Bij het onderzoeken van de kosten van het laten digitaliseren is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, zoals het aantal videobanden, de totale lengte van de tapes en eventuele bijkomende diensten.

Tarieven bij Video Expert

De kosten voor het digitaliseren van videobanden bij video-expert.nl staan in het kostenoverzicht weergegeven. Bij dit overzicht wordt er rekening gehouden met digitaliseren van videobanden van min. 60-90 minuten. Mochten er vele videobanden tussen zitten met korte opnames (±30min) dan wordt hier uiteraard rekening mee gehouden. Voor het digitaliseren van videobanden kun je rekening houden met €19,95 voor een enkele videoband en bijvoorbeeld €9,95 per videoband als je meer dan 10 videobanden laat digitaliseren.

1 videoband: €19,95 /ps
2-3 videobanden: €13,95 /ps
4-9 videobanden: €11,95 /ps
10-25 videobanden: €9,95 /ps
26-40 videobanden: €8,50 /ps
40+ videobanden: €7,50 /ps

De videobanden die zijn omgezet kan je ontvangen op DVD, op *USB Stick of via een download link.

*Via Video Expert kan je ook een USB stick bestellen (€9,95) zodat de bestanden direct hierop gezet kunnen worden. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

wat-kost-het-om-videobanden-te-digitaliseren

Grote aantallen videobanden digitaliseren?

Het digitaliseren van een groot aantal, zoals meer dan 20 of zelfs 30 videobanden, maakt het digitalisatie proces efficiënter dan bij een laag aantal. Bij dergelijke aantallen kunt u dus profiteren van korting vanwege deze efficiëntere digitalisering. Zo kost het digitaliseren van meer dan 40 videobanden nog maar €7,50 per stuk. Dit is de laagste prijsgarantie over heel Nederland! Heeft u dus een heel groot aantal videobanden die u wilt digitaliseren? Neem dan contact met op om de kosten en mogelijkheden te bespreken.

Aanvullende services

Naast de basisprijs voor digitalisering, kunnen er ook extra kosten zijn voor aanvullende diensten zoals het maken van een aftermovie, het schoonmaken of repareren van videobanden of het plaatsen op DVD’s. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden zodat hier een duidelijke afspraak over gemaakt kan worden.

Videobanden schoonmaken of repareren

Het komt soms voor dat videobanden beschadigd zijn door schimmel of dat de tape gescheurd is tijdens het afspelen of door een andere oorzaak. Om de beelden dan nog te kunnen redden zullen de videobanden schoongemaakt of gerepareerd moeten worden. Voor deze werkzaamheden kun je rekening houden met €9,95 per videoband. Wel zijn de definitive kosten afhankelijk van de grote van de schade en/of de hoeveelheid schimmel.

Aftermovie

Wilt u na het digitaliseren een aftermovie van al uw beelden? Dan is dit ook mogelijk! Neem hiervoor contact op om het idee van deze mooie video met herinneringen door te nemen.

USB-Stick van Video Expert

Ook kun je de bestanden direct op een USB stick van Video Expert laten plaatsen. De kosten voor een USB stick bedragen €9,95 per stuk. Natuurlijk kunt u zelf ook een harde schijf of USB stick meegeven zodat daar de bestanden op geplaatst kunnen worden. Het versturen van bestanden via een download link is kosteloos.

Voor de laagste prijs videobanden digitaliseren

Ook al zijn de opnames van de videobanden onbetaalbaar, betekent dat niet dat het digitaliseren ervan duur hoeft te zijn. Met jarenlange ervaring, professionele apparatuur en vooral passie voor video opnames maakt Video Expert het voor iedereen mogelijk om oude herinneringen opnieuw te beleven. Laat uw videobanden digitaliseren en ervaar de perfecte combinatie van topkwaliteit en de laagste prijsgarantie*.

Goedkoper aanbod voor het digitaliseren van videobanden gezien? Neem dan contact op.