Hoe speel ik mijn videobanden af op televisie?

Vroeger had je een videorecorder die direct aangesloten was op een analoge televisie. Hiermee kon je VHS banden afspelen of zelfs opnemen. Tegenwoordig is het beeld van televisies digitaal geworden en is het lastiger geworden om je videobanden rechtstreeks af te spelen via een videorecorder. Daarnaast is VHS, VHS-C en Hi8 natuurlijk eerst vervangen door DVD en vervolgens door een USB stick of geheugenkaart.

 

Hoe speel je videobanden af op televisie?

Om je videobanden van vroeger dus af te kunnen spelen op je laptop of televisie zal je deze om moeten zetten naar een digitaal formaat zoals .avi, .mp4 of .mov. Dit kan je laten doen door iemand met ervaring en de juiste apparatuur of lees hier hoe je zelf op een eenvoudige manier videobanden kan omzetten. 

Nadat het digitaliseren is gelukt kan je de video afspelen op je laptop of televisie. Dit kan doormiddel van een HDMI kabel, of via het overzetten van het bestand op een USB stick.

Het voordeel van een digitaal videobestand is dat het na verloop van tijd niet afneemt in kwaliteit. Daarnaast kan je het makkelijk rondsturen naar vrienden of familie en is het  eenvoudig om een backup te maken zodat je de beelden nooit kwijtraakt. De videobanden van vroeger kunnen namelijk door de jaren heen afnemen in kwaliteit of zelfs helemaal niet meer te bekijken zijn. 

Laat dus je videobanden digitaliseren en beleef je herinneringen van vroeger opnieuw!

Vragen over het digitaliseren of het afspelen van videobanden op uw televisie? Neem dan contact op en ontvang meer informatie over de mogelijkheden.